Dr. Taşkın, özellikle risk grubundaki kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sağlığınız İçin Bu Tavsiyelere Kulak Verin!

Dr. Taşkın yaptığı açıklamada, "Sıcaklıkların yükselmesiyle beraber, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu saatlerde güneş ışınları daha dik geldiği için sıcak çarpması riski önemli ölçüde artmaktadır. Vatandaşlarımızın bol sıvı tüketmeleri, susuzluk hissetmeden önce bile su içmeleri, serin ve gölgeli yerlerde bulunmaları, açık renkli ve hafif kıyafetler tercih etmeleri son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Cezayirli hasta, Medipol'de gerçekleştirilen yenilikçi bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu
Cezayirli hasta, Medipol'de gerçekleştirilen yenilikçi bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu
İçeriği Görüntüle

Sıcak Çarpması Anında Ne Yapılmalı?

Sıcak çarpmasının belirtilerini de sıralayan Dr. Taşkın, "Sıcak çarpması; baş dönmesi, bulantı, baş ağrısı, terleyememe veya aşırı terleme ve hızlı nabız gibi belirtilerle kendini gösterebilir" dedi.

Bu belirtiler görüldüğünde yapılması gerekenleri ise şöyle özetledi: "Bu belirtilerle karşılaşan kişi hemen serin ve gölgeli bir alana alınmalı, üzerindeki fazla giysiler çıkarılmalı, baş, boyun, koltuk altı ve kasıklara soğuk kompres uygulanmalı, su içebiliyorsa yavaş yavaş su içmesi sağlanmalıdır. Durumu ağırlaşır veya bilinç kaybı yaşanırsa, hiç vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması hayati önem taşımaktadır."

Dr. Çağatay Taşkın, aşırı sıcaklarda ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılması, kapalı alanların düzenli olarak havalandırılması ve vatandaşların sağlıklarını korumak adına tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.